Юний миколаївський яхтсмен взяв першість у змаганнях у Болгарії

Миколаївський спортсмен Валерій Гарнага посів перше місце у Державній першості Болгарії в олімпійських класах яхт «ILCA 6», «ILCA 7», «FINN» та «470». 

Про це Суспільному розповіла матір яхтсмена Світлана Гарнага.

Змагання тривали з першого до четвертого вересня в болгарському місті Несембр. 17-річний Валерій Гарнага в Болгарії займається вітрильним спортом в Яхт-клубі СК «Черно Море Бриз».

Зі слів матері хлопця, у змаганнях з Державної першості Болгарії брали участь спортсмени віком від 16 років й старше.

— Кожен змагається у своїй групі. На жаль, скільки всього учасників не знаю. Загалом змагання видалися дуже складні, тому що був дуже сильний вітер. В таких умовах провели три змагальних дні, сім перегонів, — сказала Світлана Гарнага.

За результатами перегонів, Валерій Гарнага зайняв перше місце у своїй віковій групі.

— За статусом ці змагання одні з найважливіших у спортивному сезоні. Кожен спортсмен на цій стартовій лінії був сильний, досвідчений та гідний виграти ці змагання", — додає Світлана.

Сам спортсмен на своїй Фейсбук-сторінці зазначає, стерті руки, кріпатура, синці — це все ціна хорошого результату, який платить кожен спортсмен, якому довелося стояти на п'єдесталі.

— Руки заживуть, кріпатура мине, а ось кубок та звання залишаться! Дякую всім учасникам за боротьбу, з вами було дуже приємно ганятися, і дякую тренерам за підтримку, тренування та за дуже корисні поради, — написав Валерій Гарнага.

Нагадаємо, що  український чемпіон світу за версіями IBF, IBO, WBA Super та WBO у надважкій вазі Олександр Усик очолив рейтинг найсильніших боксерів незалежно від вагової категорії (P4P).

Дивитись повну версію