Абраменку хочуть виплатити премію з бюджета Миколаєва за срібну медаль Олімпійських ігор

Оімпійському чемпіону Олександру Абраменку планують виплатити премію з міського бюджету Миколаєва за срібну медаль, яку він виборов на Олімпійських іграх минулого року.

Як пишуть «НикВести», про це йшла мова під час засідання комісії Миколаївської ради з питань фінансів і бюджету.

Начальник управління у справах фізичної культури і спорту  Ірина Бондаренко відзначила, що депутати мають прийняти відповідні зміни до міської програми розвитку спорту, аби виплатити кошти.

— До міського голови звернулася Федерація з лижного спорту з проханням виплатити одноразове преміювання Олександру Абраменку за 24-ті Олімпійські ігри. Олександр Абраменко не є вихованцем жодної з наших шкіл. І для того, щоб виплатити йому премію, треба внести зміни до програми. Кошти буть виплачені з того мільйона, котрі в нас передбачені програмою на грошові винагороди спортсменам і тренерам, — пояснила Ірина Бондаренко.

Про розмір винагороди сказано не було. Більшістю голосів депутати комісії погодили проєкт рішення. Його розгляне сесія міської ради 23 лютого.

Нагадаємо, 16 лютого 2022 року, за тиждень до повномасштабного вторгнення РФ в Україну, Олександр Абраменко приніс Україні першу медаль Ігор у Пекіні, завоювавши «срібло».

Раніше повідомлялося, що  Олександр Абраменко різко відреагував на можливий допуск російських і білоруських спортсменів до Олімпійських ігор під нейтральним прапором.

Дивитись повну версію