• четвер

    19 вересня, 2024

  • 23°
    Мінлива хмарність

    Миколаїв

  • 19 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 23° Мінлива хмарність

Станіслав Мартиросов

Станіслав Мартиросов

Депутат Миколаївської обласної ради 6 скликання, депутат Миколаївської міської ради 8 скликання

Феномен Дубінського

Суд відправив під арешт без права внесення застави народного депутат Олександра Дубінського. Йому закидають державну зраду та ще низку звинувачень. І це не єдиний нардеп який зараз знаходиться під слідством за державну зраду та за ґратами водночас, я про Шуфрича. 

Але якщо Нестор Шуфрич походить з нині забороненої ОПЗЖ, то Дубінський походить із політичної сили яка напряму пов’язана з чинним президентом, з партії «Слуга народу». Ще один пікантний момент – Дубінському інкримінують, в тому числі, участь у прес-конференції на якій було оприлюднено так звані «плівки Деркача». І це відбулось аж у 2020 році. За що у 2021 році Дубіський потрапив під американські санкції за спробу втрутитися у виборчий процес у США. На дворі, нагадаю, листопад 2023 року.

Але й це не головне. За Дубінським тягнеться шлейф скандалів та явно замовних, необ’єктивних матеріалів на користь його шефа Коломойського ще з 2010 року. Особливо це стало помітно після націоналізації Приватбанку та під час президентських виборів 2019 року. Але ж це не завадило йому: по-перше – висунутися від президентської політичної сили на дострокових парламентських виборах у 2019 році, по-друге – тріумфально виграти ці вибори, при чому на мажоритарному окрузі. Отже, українські виборці самі обрали скандального та необ’єктивного журналіста (чи можна так його взагалі називати?), вони надали йому повну свою підтримку. Такий собі феномен Дубінського. І хто ж тепер має дивуватися та обурюватися?

Без сумніву, Дубінськиій, як і Шуфрич, як і всі інші подібні мають понести відповідальність за свої злочини, якщо їх буде доведено у суді. А хто має відповісти за обрання таких людей до вищих щаблів влади? Коли, нарешті, українці почнуть усвідомлювати причино-наслідковий зв’язок між тим, за кого і за що вони голосують і тим, які біди потім з ними трапляються? Якщо цього не відбудеться, то феномен Дубінського буде повторюватися раз за разом, а наслідки будуть гірше і гірше, аж до зникнення української держави взагалі.