• четвер

    19 вересня, 2024

  • 23°
    Мінлива хмарність

    Миколаїв

  • 19 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 23° Мінлива хмарність

Станіслав Мартиросов

Станіслав Мартиросов

Депутат Миколаївської обласної ради 6 скликання, депутат Миколаївської міської ради 8 скликання

Вибори з Навальним

Якщо ви думаєте, що якби був живий та на свободі Навальний та приймав би участь у російських президентських виборах то Путін може і програв би їх, то ви помиляєтесь. Путін виграє ці вибори за будь яких конкурентів. Секрет його перемоги дуже простий – він говорить і робить те, що хоче почути та побачити втіленим у життя абсолютна більшість росіян.

Так, дехто ще й досі вважає росіян обдуреними путінською пропагандою. Але це не так. Це не пропаганда формує свідомість росіян, вона говорить те, що вони хочуть почути. Завжди хотіли чути.

У росіян був шанс у 90-х роках минулого століття збудувати демократичну країну, коли була відносні свобода слова та демократія. Натомість, вони обрали відновлення імперії та неминучі за такого вибору війну та тоталітарний устрій держави. Як і німці у 20-30-ти роки 20 віку. І росіяни зараз і німці тоді всі все чудово знали та розуміли. Свідомо шли та йдуть на вибори і робили/роблять певний вибір. Свідомо йшли/йдуть на війну. Тих все влаштовувало тоді, цих все влаштовує зараз. А атаки на російськи міста тільки згуртовують росіян навколо російської влади. 

Єдине, що може похитнути путінське правління – це очевидні невдачі на фронті, невдачі у справі відновлення імперії. Повторюю – це єдине зараз що може призвести до втрати Путіним влади. Ну, хіба ще його смерть. Але тоді росіяни, скоріш за все, знайдуть себе нового «збирача земель руських». Можливо він буде менш корумпованим, як Навальний. Але чи буде українцям легше якщо гроші російського бюджету підуть не на палаци із захмарною розкішу а на російську армію? Так що Путін – ще не найгірший вибір. Безумовно – поганий, але не найгірший.