Миколаївський глиноземний завод продовжить працювати після переходу у держвласність, але вже на Україну, — Кім

На Миколаївському глиноземному заводі, що належить російському олігарху Олегу Дерипасці, планують зберегти робочі місця. Після переходу у державну власність, підприємство продовжить працювати, але вже на інтереси України.

Про це повідомив голова Миколаївської ОВА Віталій Кім під час брифінгу в медіацентрі «Україна — Укрінформ» 11 січня, пишуть «НикВести».

— Однозначно можна сказати, що він не буде працювати на російський ВПК (військово-промисловий комплекс, — прим.). В будь-якому випадку ми намагаємося — моя ініціатива — залишити робочі місця на цьому заводі. Але за процедурою він переходить у державну власність і буде працювати виключно на інтереси України. Процедура іде, зараз коментувати зарано, бо є юридичні питання в процесі, — відзначив Віталій Кім.

Нагадаємо, Міністерство юстиції України подало подав позов до Вищого антикорупційного суду (ВАКС) про застосування санкції про стягнення активів у дохід держави до Олега Дерипаски. Вони включають і Миколаївський глиноземний завод.

Як повідомлялося, перед початком повномасштабної війни, у 2021 році, Миколаївський глиноземний завод (МГЗ) експортував до Російської Федерації глинозему на загальну суму 624 мільйони доларів США.

Раніше Національне агентство з питань виявлення, розшуку та управління корупційними активами (АРМА) заявило, що не змогло взяти в управління Миколаївський глиноземний завод.

В свою чергу, алюмінієвий гігант «РУСАЛ», яким володіє російський олігарх Олег Дерипаска, пов'язав призупинення виробництва на Миколаївському глиноземному заводі зі зниженням чистого прибутку у першому півріччі 2022 року.

View full version