Німеччина збільшила імпорт російської нафти в 12 разів: схема працює через Індію, — Spiegel

Дані Федерального статистичного управління свідчать про те, що Німеччина продовжує імпортувати велику кількість російської нафти через Індію.

Про це, як пише «Європейська правда», повідомляє Spiegel.

Імпорт нафтопродуктів до Німеччини з Індії збільшився більш ніж у дванадцять разів за перші сім місяців цього року порівняно з аналогічним періодом минулого року.

За даними ООН, Індія своєю чергою закуповує великі обсяги сирої нафти з Росії.

Імпорт з Індії «в основному складався з газойлів, які використовуються для виробництва дизельного або пічного палива», пояснили статисти. Індія виробляє ці газойлі з сирої нафти, яку країна закуповує у великих кількостях у Росії з початку війни.

Через війну Німеччина припинила прямий імпорт нафти з Росії. Західні держави також запровадили обмеження ціни на російську нафту, яке вони хочуть забезпечити на міжнародному рівні, використовуючи свою ринкову владу в судноплавному та страховому секторах.

Раніше повідомлялося, що Чехія використовує все більше російської нафти — у першій половині цього року частка нафти, імпортованої з російського нафтопроводу «Дружба», становила близько 65%, в порівняння з 56% минулого року.

View full version