Катар поверне з Росії трьох українських дітей

Цього тижня катарським дипломатам у Москві передадуть трьох українських дітей, яких вивезли до Росії. Це частина механізму, який створив Катар для повернення дітей в Україну.

Про це представник Катару повідомив Reuters.

Відомо, Катар уже посприяв поверненню ще однієї української дитини семи років, яка возз’єдналася зі своєю бабусею та прямує в Україну через Естонію. Тепер до України повертатимуть 2-річного і 9-річного хлопчиків та дівчинку 17 років.

Зокрема, катарські дипломати супроводжуватимуть дітей через кордон з Естонією, Латвією чи Білоруссю або до Катару на чартерному літаку перед поверненням в Україну.

Зазначається, що повернення перших чотирьох дітей перевіряє систему, створену Катаром після місяців переговорів із Києвом і Москвою. Державний міністр Катару з питань міжнародного співробітництва Аль Хатер сказав, що це лише перший крок.

Крім того, уповноважена з прав дитини РФ Марія Львова-Бєлова надала короткий початковий список українських дітей, яких потрібно повернути, команді катарських дипломатів. Вони перевірили кожну дитину.

Нагадаємо, нещодавно Україна повернула додому 19 дітей, яких також вдалося евакуювати з тимчасово окупованих територій.

Як відомо, до анексованого Криму з окупованих територій Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей було вивезено близько 6 тисяч дітей.

Нагадаємо, що з початку повномасштабної війни на Миколаївщині внаслідок російської агресії постраждало 100 дітей.

View full version