Зберегти більшу кількість життів українських захисників та захисниць, — ISW про ціль українського контрнаступу на Півдні

За висновками американського Інституту вивчення війни, однією з цілей ЗСУ в ході контрнаступальних дій на Херсонщині є збереження життів бійців.

Про це пише 24-й канал з посиланням на останнє зведення аналітиків.

— Висновки Інституту вивчення війни збігаються зі словами радника Офісу Президента Олексія Арестовича в інтерв'ю The Wall Street Journal. Тоді заявив, що першочерговою метою Збройних Сил на півдні є «системне перемелювання» російських військ. ЗСУ поступово знищують оперативну систему матеріально-технічного постачання росії за допомогою ударів артилерії та високоточної зброї, — йдеться у повідомленні.

У ISW вважають маловирогідним швидке відвоювання Херсонщини, але зараз ракетні і артилерійські підрозділи ЗСУ влучно руйнуть логістичну систему ворога на правому березі Дніпра.

— Так можна зберегти більшу кількість життів українських захисників та захисниць. Тому тактика ЗСУ отримала позитивну оцінку від розвідки Британії – там у суботу заявили, що наші війська досягли тактичної «несподіванки». Через велику ділянку фронту окупанти можуть постати перед вибором – на який напрямок перекидати свої війська, — підсумували в Інституті вивчення війни.

Нагадаємо, американський генерал у відставці Стівен Твітті вже пояснив, що відбиття населенних пунктів будь-якого розміру на Херсонщині виконує дві задачі: підіймає мораль українців і підриває бойовий дух ворогів.

View full version