У референдумах збираються брати участь до 10% населення на окупованих територіях Півдня, — Кім

За даними очільника Миколаївської ОВА Віталія Кіма, участь у референдумах на півдні збираються брати 8-10% жителів. 

Про це він повідомив під час брифінгу 21 вересня в Українському медіацентрі, пишуть «НикВести».

— За моїми даними, на півдні України не більше, ніж 10% від населення, яке є на тимчасово окупованих територіях, збираються приймати участь у референдумі. Даних, скільки відсотків з цих 8-10% будуть приймати рішення щодо приєднання до Росії або неприєднання, в мене нема. Але точно знаю, що юридичних наслідків цього так званого референдума бути не може. Це визнали усі розвинені країни. Зокрема, наші партнери Європа та США, – каже Віталій Кім

Він також додав, що росіяни будуть чинити тиск на жителів окупованих територій, аби ті на «референдумах» голосували за приєднання до РФ: «Сенсу приймати участь у таких «референдумах» немає, але ситуація виглядає таким чином, що росіяни будуть примушувати наших людей та привозити інших для того, щоб створити картинку». 

Нагадаємо, що президент РФ Володимир Путін заявив про часткову мобілізацію. Мобілізаційні заходи розпочнуться вже сьогодні, 21 вересня.

До того, тринадцять громадських організацій закликали російських військових відмовитись від участі у «спецоперації» або здатися в полон української армії.

Раніше голова окупаційної «Адміністрації Херсонської області» Володимир Сальдо заявив, що підписав «указ» про проведення «референдуму щодо входження Херсонської області до складу Російської Федерації». Його окупанти планують провести з 23 по 27 вересня.

View full version