Комітет з питань аграрної та земельної політики просить збільшити фінпідтримку фермерів

Додаткові 10,4 мільярди гривень на фінансову підтримку аграріїв та 500 мільйонів гривень для надання кредитів фермерським господарствам. Такі пропозиції змін до проекту бюджету на 2023 рік просять внести депутати парламентського Комітету з питань аграрної та земельної політики.

Відповідне рішення члени Комітету ухвалили під час засідання 30 вересня, повідомляється на сайті парламенту.

— Ми розуміємо, що сьогодні держава живе в екстремальних умовах, і більшість витрат мають бути спрямовані на оборону. Однак сьогодні аграрії — це основа економіки. Двісті мільйонів гривень на фінпідтримку аграріїв, які закладені у проекті бюджету, це надзвичайно мало. Тому сподіваємося, що нас почують, і видатки на підтримку аграріїв будуть збільшені, – зазначив голова Комітету, народний депутат Олександр Гайду.

Відповідні звернення аграрний комітет спрямував до Комітету з питань бюджету, Кабінету Міністрів України та Міністерства фінансів України.

Зазначається, через повномасштабне вторгнення програми підтримки аграріїв були призупинені - кошти спрямували на оборону. Продовжує працювати програма кредитування «Доступні кредити 5-7-9%». За рік понад 33 тисячі сільгосптоваровиробників залучили кредитів на суму понад 62,5 мільярда гривень.

Нагадаємо, 20 вересня Верховна Рада ухвалила у першому читанні законопроект №7616, який суттєво змінює правила діяльності у сфері рибного господарства та у промисловому рибальстві.

View full version