Водогін в Миколаїв відремонтують щонайменше за два тижні, роботи вже почали

Водогін Дніпро — Миколаїв, який був пошкоджений внаслідок російських обстрілів у квітні, вже оглянули спеціалісти, на відновлювальні роботи необхідно щонайменше два тижні.

Про це повідомили голова Миколаївської ОВА Віталій Кім та мер Миколаєва Олександр Сєнкевич.

—  Гарні новини. Не сильно окупанти розікрали станцію відкачування води, там де наша точка забору для Миколаєва з чистою водою. Дві з п'яти точок, які, можливо, були підірвані, ми обстежили, вони підірвані в Киселівці. Нам допомагає ДСНС, бо дуже багато мін, ми не встигаємо, вони розуміють важливість розмінування для Миколаєва. Нам Черкаси надсилають два додаткові екіпажі для розмінування. Завтра почнемо розмінувати першу точку. По роботах по відновленню: там 5 днів на першу точку, 10 днів на другу, і це все послідовно. Тобто, завтра-післязавтра води не буде, мінімум днів 15 зараз. І ще ми не бачимо три точки наступні.  І знову ж таки, на шкоду термінам буде безпека людей, щоб це все розмінувати, але у найближчій перспективі вода буде. Ми це розуміємо, це реально відновити, кошти та сили для цього є, тож миколаївцям залишилося недовго мучитися. Будемо цю справу повертати, - сказав Віталій Кім.

Олександр Сєнкевич у своєму Телеграм-каналі опублікував фотографії пошкодженої труби та повідомив, що фахівці КП «Миколаївводоканал» вже оглянули водогін. Після розмінування території спеціалісти оглянуть поступово весь водогін, протяжність якого близько 75 кілометрів.

— Сьогодні фахівці нашого Водоканалу оглянули одну ділянку пошкодженого водогону. Тепер ми розуміємо, яку роботу треба виконати саме там - на місці пориву. Далі розмінування і будемо поступово оглядати весь водогін. Але головне, що в нас принаймні є доступ до наших мереж! Тому працюємо, щоб якомога швидше бути з водою!, - сказав Олександр Сєнкевич.

Раніше мер Миколаєва пояснив, що треба зробити для відновлення постачання питної води в місто.

Нагадаємо, російські війська ще у квітні 2022 року зруйнували водопровід, через який Миколаїв отримував питну воду. Військові експерти вважають, що це сталося не внаслідок випадкового влучання, а внаслідок навмисного використання вибухівки.

Раніше «НикВести» писали, що вода у кранах миколаївців є небезпечною для споживання, оскільки містить ентерококи, синьогнійну паличку, токсичні елементи, має підвищений вміст хлоридів, сульфатів, сухого залишку та інше.

Більше інформації про те, чим загрожує містянам вживання «технічної» води та що чекає на жителів міста далі – у матеріалі «Миколаїв. Місто, що тримає оборону півдня, страждає від спраги».

Перші підтвердження щодо початку звільнення Снігурівки Баштанського району Миколаївської області почали з'являтися 9 листопада. У четвер, 10 листопада, з'явилося відео з українськими військовими у Снігурівці. Місто на півдні було звільнене силами 131 окремого розвідувального батальйону.

View full version