У звільненій Снігурівці працюють над розмінуванням територій, відновленням електрики та меддопомоги, — комендатура

У деокупованій Снігурівці тривають заходи з відновлення адміністративних функцій місцевої влади.

Про ситуацію у Снігурівці повідомив пресофіцер Військової комендатури оборони міста Миколаєва Дмитро Плетенчук.

Він вказав, що наразі тривають заходи з розмінування звільненого міста: війська РФ, тікаючи, замінували не тільки дороги, але й оселі місцевих жителів. 

— У місті Снігурівка тривають заходи з відновлення адміністративних функцій місцевої влади, вирішуються головні питання, які пов'язані з періодом після деокупації. В першу чергу – це питання мінної безпеки, тому що маємо проблеми як з мінуванням шляхів сполучення, відкритих територій, так й, на жаль, помешкань жителів Снігурівки, які замінували російські окупанти, тікаючи з міста, – розповів він.

Дмитро Плетенчук додав, що наразі також вирішуються питання щодо постачання продуктів харчування та відновлення електрики. 

За його словами, також триває робота роботи фінансової системи України, що допоможе мешканцям отримати соціальні виплати. До того ж тримає робота з відновлення медичного забезпечення, «яке, на жаль, в цій локації також було відсутнє до деокупації».  

Пресофіцер також закликав усіх зберігати спокій та чекати офіційного повідомлення щодо можливості відвідати вже звільнено Снігурівку.

Нагадаємо, майбутню військову адміністрацію Снігурівки очолить депутат Миколаївської обласної ради від партії «Слуга народу» Іван Кухта.

Раніше повідомлялось, що майже вся територія Миколаївської області звільнена від російських окупантів.

Нагадаємо, що перші підтвердження щодо початку звільнення Снігурівки Баштанського району Миколаївської області почали з'являтися 9 листопада. У четвер, 10 листопада, з'явилося відео з українськими військовими у Снігурівці. Місто на півдні було звільнене силами 131 окремого розвідувального батальйону.

View full version