Бойовики «Л/ДНР», які разом з росіянами грабували елеватори на Херсонщині, отримали по 15 років ув'язнення

За матеріалами Служби безпеки ще 15 бойовиків терористичних організацій «ЛНР» та «ДНР» отримали по 15 років ув'язнення. Вони разомі і російськими окупантами розграбували елеватори на Херсонщині.

Про це повідомляє СБУ.

— Кіберфахівці Служби безпеки зібрали беззаперечні докази вини 15 учасників терористичних угруповань «Л/ДНР», які штурмували українські міста на півдні та сході України. Після 24 лютого чоловіки, які проживали на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей, добровільно вступили до складу російських угруповань. Серед них були снайпери і гранатометники, – йдеться в повідомленні.

У лавах збройних сил РФ вони брали участь у бойових діях на Херсонському, Запорізькому, Харківському і Донецькому напрямках.

Крім цього, вони виконували вказівки Кремля щодо розграбування місцевих елеваторів та незаконного вивезення українського зерна з тимчасово захоплених регіонів до Росії.

Бойовики потрапили в полон українських захисників під час контрнаступу на південному та східному фронтах.

На підставі зібраних доказів суд визнав їх винними за: ст. 111 (державна зрада); ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу.

Нагадаємо, в Херсонській області російські війська забрали 13 суден миколаївської компанії «Грейн-Трансшипмент» та використовують їх для будівництва понтонних переправ, необхідних для перекидання техніки.

View full version