Снігурівську колаборантку Мезіну ще не виключили з «Європейської солідарності»

Представники партії «Європейська солідарність» у Миколаївській області подали документи керівництву, аби виключити ексзаступницю голови Баштанської райради Тетяну Мезіну зі своїх лав.

Результат очікують у січні, розповів депутат Миколаївської міськради від партії «ЄС» Сергій Танасов, який наразі служить в ЗСУ, в інтерв’ю ТРК «НІС-ТВ».

— Де-факто вже дала (оцінку Мезіній, — прим.), з перших хвилин, коли вона почала співпрацювати з окупантами, але де-юре нам потрібно було провадження, щоб подати документи і виключити її із партії. Вже всі документи подано, і в січні ми отримаємо результат. Ми не будемо терпіти зрадників, — сказав Сергій Танасов.

Він додав, що у нього є інформація, що Тетяна Мезіна нібито втікла «на той бік» разом з російським офіцером, з яким у неї зав’язалися відносини під час окупації Снігурівки.

— Не знаю, може вона з особистих, якихось жіночих міркувань робила це. Бо в мене є інформація, що вона зараз перебуває «на тій стороні», поїхала вона туди не сама, а з новим супутником по життю — офіцером збройних сил Російської Федерації, — відзначив він.

Також Сергій Танасов повідомив, що після перемоги будуть озвучені імена людей, которі допомогли Тетяні Мезіній виграти вибори.

— Не та команда, яка зараз є осередком обласної партії погоджувала її кандидатуру. Ті люди, які її привели в політику, допомагали на передвиборчій кампанії — нехай це буде на їхній совісті. Але після перемоги ми обов’язково нагадаємо, хто ви є і де ви зараз, — сказав Сергій Танасов.

Раніше голова Снігурівської міської військової адміністрації Іван Кухта повідомив, що колаборанти, які під час окупації займали керівні посади, втікли разом з росіянами.

Поки невідомо, де перебувають Юрій Барбашов, якого росіяни призначали «керівником» адміністрації, та Тетяна Мезіна, заступниця голови Баштанської райради, котра за даними СБУ також працювала на окупантів.

Нагадаємо, 21 грудня  Баштанська районна рада звільнила підозрювану у колабораціонізмі заступницю голови Тетяну Мезіну за систематичне невиконання службових обов’язків. СБУ повідомило їй про підозру ще на початку травня, після того, як вона допомагала окупантам схилити жителів Снігурівки до співпраці та організовувати псевдореферендум

View full version