Половину енергоблоків українських АЕС влітку виведуть на ремонт

Влітку половину енергоблоків українських атомних електростанцій виведуть у ремонт більш ніж на два місяці для ремонту та модернізації.

Про це розповів президент «Енергоатому» Петро Котін у коментарі Укрінформу.

За словами Котіна, найбільш важкий період пройдено – протягом нього всі енергоблоки працювали. Однак тепер блоки потрібно перезавантажити, і найкращий період, коли це можна зробити з найменшими витратами і впливом на енергосистему з погляду нестачі електроенергії - це літо.

— У цей період немає великого споживання електроенергії, тому що не потрібно вмикати опалення. Цього разу енергоблоки будуть ремонтуватися влітку, так, щоб половина блоків працювала, а інша половина була в ремонті, – пояснив Котін.

Нормальний термін ремонту енергоблока становить близько 50-60 діб, але все залежить від додаткових робіт. Наразі на енергоблоках потрібно провести модернізацію, зауважив очільник «Енергоатому», що займає набагато більше часу.

Як відомо, Запорізька атомна електростанція, яка вже рік під російською окупацією, пережила п'ять повних блекаутів, коли для роботи АЕС підключали дизельні генератори.

View full version