Майже ₴400 тис. допомоги та надбавок: за рік війни начальник облздорову Безносенко отримав найбільші виплати серед очільників управлінь ОВА

Очільнику управління охорони здоров’я Миколаївської облдержадміністрації Максиму Безносенку  у 2022 році, під час війни, виплатили 85 тисяч гривень матеріальної допомоги та 309 тисяч гривень надбавок до зарплати.

Про це пише миколаївський Центр журналістських розслідувань

Журналістам стало відомо, що матеріальну допомогу посадовцю виплачували двічі за минулий рік – 46 тисяч гривень у серпні 2022 року, і ще 39 тисяч у листопаді. Окрім того, обіймаючи посаду начальника облздраву, Максим Безносенко за минулий рік заробив 625 тисяч гривень. При цьому, майже половину з цих коштів склали надбавки. 

Зазначається, що це найбільший обсяг матеріальної допомоги, яку отримали керівники департаментів та управлінь облдержадміністрацій за рік війни.

Коментувати, чи дійсно він потребував такої суми допомоги із бюджету в умовах повномасштабної війни Максим Безносенко відмовився.

— Надсилайте офіційний запит і ми розглянемо це питання, – сказав очільник обласного управління охорони здоров’я.

Нагадаємо, з 1 квітня у лікарні швидкої медичної допомоги Миколаєва скорочують штат співробітників. Це пов'язано із скороченням фінансування лікарні Нацслужбою здоров'я України.

Головний лікар Олександр Дем'янов пояснив, що цього року лікарня отримала від НСЗУ лише 91 мільйон гривень, тоді як минулого року – 128 мільйонів гривень.

Раніше також повідомлялося, що начальник міського управління охорони здоров'я Ірина Шамрай упевнена, що скорочення штатних одиниць та ліжок у Миколаївській лікарні швидкої медичної допомоги не вплине на доступ містян до медичних послуг.

Ірина Шамрай вважає раціональною оптимізацію у Миколаївській лікарні швидкої медичної допомоги , оскільки частина відділень закладу не завантажена пацієнтами.

В свою чергу, заступник голови Миколаївської ОВА Юрій Гранатуров, який курує медичні питання, запевняє, що в місті висококваліфіковані хірурги та анестезіологи не залишаться без роботи.

Нагадаємо також, що депутатка Миколаївської обласної ради від партії «Європейська солідарність» Алла Воробйова заявила, що майже у всіх лікарнях області відбувається вимушене скорочення штату медичних працівників. Причиною вона назвала зменшення фінансування Нацслужбою здоровʼя України. 

А колишня головлікарка обласної інфекційної лікарні, депутат облради Світлана Федорова впевнена, що скорочення в ЛШМД Миколаєва — наслідок неефективного керівництва головного лікаря та управлінь охорони здоров'я.

View full version