Збереження «Бузького Гарду»: Міндовкілля відмовило в наданні висновку для завершення будівництва Ташлицької ГАЕС

Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України відмовило в наданні висновку з оцінки впливу на довкілля, який потрібен для завершення будівництва Ташлицької ГАЕС на Миколаївщині. 

Інформація про це опублікована в Єдиному реєстрі з оцінки впливів на довкілля, повідомили в Національному екологічному центрі України.

— Це означає, що боротьба триватиме, так як негативний висновок щодо можливості добудови Ташлицької ГАЕС, який був би найбільш логічним, на жаль, Міністерством не був виданий, – йдеться у повідомленні.

Як відомо, завершення будівництва Ташлицької ГАЕС передбачає підвищенням рівня Олександрівського водосховища на річці Південний Буг до позначки +16,9 метрів. Це загрожує затопленню національного парку «Бузький Гард».

Нагадаємо, у травні 2021 року будівлі Миколаївської ОДА відбулася акція протесту «Національного корпусу» проти затоплення «Бузького Гарду», роботи заводу «Екотранс» та НГЗ.

За місяць після цього депутати обласної ради звернулися до президента Володимира Зеленського та прем'єр-міністра Дениса Шмигаля з проханням не допустити підняття рівня Олександрівського водосховища.

Водночас Миколаївська ОДА стала на бік активістів у дискусії навколо підняття рівня Олександрівського водосховища. При цьому представники Ташлицької ГАЕС не поділяють такої позиції.

У грудні 2021 року біля Ташлицької ГАЕС відбувся пікет «Бузький Гард». У ньому взяли участь представники «Національного Корпусу», ветерани російсько-української війни, екологи, представники національного природного парку «Бузький Гард» та місцеві жителі.

View full version