«Отримав завдання — вести підривну діяльність в інформаційній сфері», — в СБУ підтвердили вручення підозри у держзраді нардепу Шуфричу

Служба безпеки України підтвердила, що нардепу Нестору Шуфричу вручили підозру у державній зраді. Там також повідомили, що проводять 45 обшуків за місцями проживання нардепа та у його близького оточення.

Про інформує пресцентр СБУ.

Як свідчать матеріали розслідування, Нестор Шуфрич тісно співпрацював і виконував завдання колишнього секретаря РНБО Володимира Сівковича, агента ФСБ, завдання якого — координація російської агентури в Україні.

В СБУ нагадали, що Володимир Сівкович втік до Москви у 2014 році і створив «кротоферму» для підривної діяльності проти України.

«Саме він курував колишнього начальника Управління СБУ в АРК Крим Олега Кулініча, якого підозрюють у державній зраді і якого затримував особисто Голова Служби безпеки Василь Малюк», — йдеться в повідомленні.

В СБУ додали, що одним із основних завдань Нестора Шуфрича була підривна діяльність в інформаційній сфері.

«Він систематично поширював наративи кремля про те, що українська держава – нібито штучне утворення, що в України та росії єдина історія і що українці та росіяни - нібито «один народ». Таким чином Шуфрич намагався розвинути проросійські настрої в українському суспільстві», — зазначили в СБУ.

Наразі за місцями проживання фігуранта та у його близького оточення здійснюється 45 обшуків. Санкція статті передбачає до 15 років тюрми.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Нагадаємо, нардепа затримали у нього вдома в селі Козин Київської області.

Варто зазначити, що Нестор Шуфрич є членом депутатської групи «Платформа за життя та мир» та очолює комітет з питань свободи слова.

Раніше підозру в державній зраді отримав чинний народний депутат України від забороненої «Опозиційної платформи — За життя» Олександр Пономарьов. Його заводи, ймовірно, постачали паливо російській армії.

Також народному депутату України від забороненої партії ОПЗЖ та уродженцю Миколаєва Олегу Волошину було повідомлено про підозру у держзраді.

Крім того, Служба безпеки повідомила про підозру у держзраді керівнику забороненої партії «Наші», екснардепу Євгену Мураєву.

Раніше за клопотанням Державного бюро розслідувань суд заочно обрав запобіжний захід підозрюваному в державній зраді екснардепу від «ОПЗЖ» Вадиму Рабіновичу.  26 липня Вадиму Рабіновичу було повідомлено про підозру в державній зраді. Санкція статті передбачає до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

View full version