Зеленський призначив голову Запорізької ОВА

Івана Федорова призначено головою Запорізької ОВА. Фото з Telegram-каналу Івана ФедороваІвана Федорова призначено головою Запорізької ОВА. Фото з Telegram-каналу Івана Федорова

Президент Володимир Зеленський призначив Івана Федорова головою Запорізької ОВА.

Відповідний указ, датований 2 лютого, з'явився на сайті президента України.

«Призначити Івана Федорова головою Запорізької обласної державної адміністрації», — вказано у документі.

У неділю, 4 лютого, у своєму ТГ-каналі Іван Федоров написав, що його мета на посаді — обʼєднати зусилля навколо наближення перемоги України.

«Задачі чіткі: посилення обороноздатності Запорізької області та повноцінна підтримка військових. Всебічна допомога мешканцям і переселенцям на підконтрольній Україні території та адвокація прав людей, які залишаються в окупації. Підготовка до відновлення життєдіяльності громад після деокупації», — написав він.

Зазначимо, що з травня 2014 року по серпень 2019 року Іван Федоров був заступником Мелітопольського міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради.

Після цього його було призначено директором Департаменту транспортної інфраструктури виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації). На посаді він пропрацював до жовтня 2019 року.

За результатами виборів у 2020 році Іван Федоров став мелітопольським міським головою.

У березні 2022 року Іван Федоров потрапив у полон до російських окупантів через відмову співпрацювати з окупаційною владою. В заручниках міського голову утримували 6 днів, після чого обміняли на 9 російських солдатів-строковиків. 

Нагадаємо, що Уряд погодив Івана Федорова, міського голову Мелітополя, на посаду голови Запорізької обласної військової адміністрації.

View full version