Ректор миколаївської Могилянки каже, що головний корпус вишу неможливо реконструювати

Двома ракетами росіяни вранці 19 серпня зруйнували головний корпус Чорноморського національного університету імені Петра Могили. Будівлю неможливо реконструювати, каже ректор вишу Леонід Клименко.

Про це повідомляє «Суспільне».

— Дві ракети їм мало здалося, ми отримали ще дві. Одна ракета, що влучила біля парадного входу, на мій погляд, значно потужніша ніж ті, які були попередньо, тому що руйнування, які завдані корпусу — надзвичайно великі, тому що і підземна частина і навіть не те, що перша стіна, перша, друга і третя стіна підвалів, вони просто збиті й зсунуті. І внаслідок цього з четвертого поверху до підвалу — все рухнуло, — розповідає Леонід Клименко.

Він додав, що будівля першого корпусу університету не підлягає реконструкції.

Російські війська вже обстрілювали університет 17 серпня. Тоді ж ракети зруйнували фасадну частину та пошкодили головний вхід. В ніч проти 19 серпня РФ вкотре використаларакети С-300, повідомив пресофіцер Миколаївської обласної військової адміністрації Дмитро Плетенчук.

— 19 серпня російські окупанти вчергове обстріляли місто Миколаїв вночі, і якщо вчора (18 серпня — ред.) вони застосовували систему залпового вогню, то вночі вони вчергове застосували протиповітряну систему С-300. Дві з ракет впали знов на територію Чорноморського національного університету. Вщент зруйновано головну будівлю, фасадну частину. Друга ракета вдарила вже в дах, — каже Дмитро Плетенчук.

На місці обстрілів працювали комунальники. Вони прибирали завали та видавали людям плівку.

Президент України Володимир Зеленський звернувся до жителів українських міст, зокрема і Миколаєва, які щодня потерпають від російської військової агресії та запевнив, що Україна не залишить без відповіді жоден з ударів, які наносить РФ.

View full version