Для миколаївських лікарень та бомбосховищ передали з Данії 100 ліжок

Сто ліжок передали для Миколаєва меценати з Данії. Ліжка призначені для медичних установ та облаштування бомбосховищ. Станом на 30 серпня гуманітарний вантаж зберігається в Тернополі.

Про це розповів один із засновників громадської організації «300 миколаївців» Володимир Витнов, передає «Суспільне».

—Ліжка не нові, але в дуже доброму стані. Там все регулюється, механізми всі робочі, — пояснив Володимир Витнов.

В які саме медичні заклади волонтери передадуть гуманітарну допомогу з Данії, ще не визначились.

—Це питання ми обов'язково будемо вирішувати з керівництвом управління охорони здоров'я Миколаївської обласної військової адміністрації. Передамо у ті заклади, де буде потреба. Зараз чимало медичних закладів в області постраждали від обстрілів російських військових. Такі зручні спеціальні медичні ліжка будуть не зайвими, — зазначив Володимир Витнов.

Зі слів волонтера, їхня громадська організація вже отримувала звернення від людей, які самостійно облаштували укриття в підвалах багатоповерхівок, про необхідність таких ліжок.

— Буквально днями на сторінку організації в соцмережах написала одна з мешканок будинку, що у мікрорайоні Ліски. Розповіла, що разом з сусідами самостійно облаштували укриття в підвалі багатоповерхівки. Там ховаються від постійних обстрілів міста. З питань безпеки ночують в підвалі будинку, всього їх 12 людей. Просять передати їм хоча б кілька ліжок як гуманітарну допомогу, — розповів він.

За його словами, медичні ліжка організація отримує вперше.

—У нас виникли певні проблеми з їх доставкою. Меценати з Данії самостійно довезли гуманітарну допомогу до Тернополя. Звідти ми маємо їх забрати і привезти в Миколаїв. Свого транспорту для цього організація не має, — поділився Володимир Витнов.

Поки що гуманітарний вантаж зберігається у Тернополі на складі одного з благодійних фондів.

Нагадаємо, що Данія допоможе Миколаєву встановити 100 малих систем фільтрування води.

Також повідомлялося, що  Данія підписала меморандум про відновлення Миколаєва.

Мер Миколаєва Олександр Сєнкевич пояснював, що будівництво сміттєпереробного заводу за допомогою Данії позитивно вплине на місто. Він також представив своє бачення післявоєнної ролі Миколаєва.

До того ж, на початку серпня міністр розвитку Данії повідомляв про готовність виділити Миколаєву суму в 100 мільйонів крон.
View full version