Садівник із Південної Кароліни прибув захищати Миколаївську область: «Це війна світоглядів»

Американець Гідеон Райнхардт під позивним «Рокстар» чотири роки служив у Національній гвардії США, після чого зайнявся садівництвом у Південній Кароліні. Зараз він боронить миколаївську землю.

З добровольцем в окопі спілкувалися журналісти AFP.

26-річний чоловік служить під українським командуванням разом із двома іншими американцями, британцем, французом і фінном.

За його словами, разом із побратимами вони воюють на Миколаївщині і зброї їм вистачає — від автоматів з Чехії до надійних противотанкових комплексів.

Райнхардт каже, що українці ставляться до нього «дуже добре».

— Було кілька разів, коли росіяни стріляли в нас, а ми стріляли у відповідь. Я не знаю, чи вбив я когось тут. Я намагаюся не думати про це.  Ніщо не може підготувати вас до цієї війни. Деякі кажуть: «Я побував в Іраку, я побував в Афганістані», але це зовсім інше. Це окопна війна, як у Першій світовій війні, і деякі російські солдати вміють це страшенно добре, — описав він реалії.

«Рокстар» задоволений, що ЗСУ перехопили ініціативу на Херсонщині і перейшли до наступальних дій.

 Зараз це найкращий варіант, — підкреслив боєць.

Він вирішив приєднатися до сил захисту України після того, як йому «огидили» звірства, які чинили росіяни. Незважаючи на те, що він не говорить українською, він каже, що старанно підтримує добрі стосунки з мешканцями Миколаївщини.

— Це війна світоглядів, війна громадської думки. Треба поводитися шанобливо. Ми підемо, а вони залишаться, — наголосив Гідеон Райнхардт.

Як повідомлялося, колишня військовослужбовця італійських військово-повітряних сил 23-річна Джулія Шифф воює на Миколаївщині за ідею.

View full version