Університети з «безпечних» областей допоможуть миколаївським колегам проводити практичні заняття

Виші з областей, віддалених від прифронтових зон, будуть надавати миколаївським університетам приміщення та обладнання для проведення практичних занять.

Про це голова обласного департаменту освіти Алла Веліховська розповіла в інтерв’ю телеканалу «НІС-ТВ».

— Ми дуже піклуємося про те, щоби вони збереглися (миколаївські виші, — прим.). Тому що подано мало заяв було на перший курс цього року, зрозуміло, оскільки ми знаходимося в прифронтовій зоні, — сказала вона.

Тим не менш, відзначила Алла Веліховська, навчальний процес в університетах розпочався 1 вересня і наразі ведеться у дистанційному форматі. Коли ж знадобляться практичні заняття, необхідні приміщення нададуть виші з інших областей.

— Вони стартували першого вересня, прекрасно стартували. Навчання ведеться у дистанційному режимі. Коли буде потреба занять в відповідних наукових лабораторіях, будуть надані їм такі можливості. Більше того, в нас сьогодні є домовленості з іншими областями, з іншими такими закладами, які будуть надавати очної присутності. І студенти зможуть отримати практичні навички у сучасних лабораторіях, — сказала вона.

При цьому проблематично подібний процес організувати для студентів Національного університету кораблебудування імені адмірала Макарова, оскільки це єдиний заклад такого спрямування в Україні.

Однак, за словами очільниці департаменту, наразі університет вирішує це питання та розробляє систему навчання.

Нагадаємо, миколаївська Могилянка, яку частково зруйнували росіяни, попросила про допомогу у відновленні.

Як відомо, вперше російські війська обстріляли ЧНУ імені Петра Могили вночі 17 серпня. Повторна атака відбулася в ніч на 19 серпня. 29 серпня, перед початком навчального року, ще одна ракета влучила по головному корпусу закладу.

15 липня вранці в Миколаєві пролунали понад 10 потужних вибухів. Російські ракети зокрема вдарили по Національному університету кораблебудування. Внаслідок цих ударів постраждали дві людини.

Того ж ранку окупанти влучили ракетами по Миколаївському національному університету імені Василя Сухомлинського. Внаслідок атаки було зруйновано два поверхи, знищено меблі та техніку.

Тоді Президент України Володимир Зеленський прокоментував обстріли Російською Федерацією двох найбільших вишів в Миколаєві. Він відзначив, що у нормальній людській мові немає слів, які можуть охарактеризувати, до якого стану деградувала російська держава. 

View full version