На Миколаївщині волонтери та небайдужі люди відновлюють будівлю Шевченківської школи

У Миколаївській області в Шевченковому місцеві жителі, вчителі та волонтери взялися відновлювати будівлю школи, яка зазнала руйнувань після обстрілів російськими військами.

Про це повідомляє «Суспільне».

Російські снаряди пошкодили дах освітнього закладу, через це, впали дві бетонні плити на другому поверсі, також розбиті усі вікна, розповідає директорка Шевченківської школи Ольга Ясенко.

— Багато з тих, хто залишився в селі, не стояв осторонь. Всі прийшли нам допомагати. Ми забиваємо вікна, ремонтуємо, накриваємо дах брезентом і плівкою, — говорить Ольга Ясенко.

Спільними зусиллями організували роботу та закупили необхідні матеріали. Зібрав людей та організував робочі бригади — Віталій. Чоловік знайшов необхідну техніку та обладнання. Роботи триматимуть два дні, каже волонтер.

— Працювали 22 людини, п'ять бригад, деякі накривали дах, деякі сміття прибирали, внизу вікна робили, на драбинах. Ми працювали з ранку до вечора, на жаль, день зараз короткий, будемо продовжувати працювати. Школа велика, дуже багато вікон, дуже багато пошкоджень, будемо працювати, — розповів Віталій.

Прийшли допомогти відновити школу Катерина та її чоловік. Тут навчаються їхні діти, тому стояти осторонь не можуть, каже жінка.

Пані Катерина прибирає сміття, а чоловік забиває вікна.

— У школі навчаються мої діти, донечка і синочок. Віримо, що скоро буде перемога і що скоро відбудуємо трошки, відремонтуємо і повернемося знову на навчання. Прибираємо сміття, багато того, що зруйновано, осипалося, підмітаємо, викидаємо. Все, що можемо, тим і допомагаємо, — каже Катерина Романцевич.

Нагадаємо, що протягом листопада мають виготовити більшу частину тимчасових укриттів, які облаштують на зупинках в Миколаєві.

View full version