Більшу частину зупинок-укриттів для Миколаєва виготовлять до зими, — мерія

Протягом листопада мають виготовити більшу частину тимчасових укриттів, які облаштують на зупинках в Миколаєві.

Про це повідомив перший заступник Миколаївського міського голови Віталій Луков в інтерв’ю ТРК «НІС-ТВ».

Він також розповів, що декілька таких укриттів виявили бажання виготовити за власний кошт небайдужі містяни.

— Вже встановлена перша зупинка за кошти бюджету Миколаєва. Загалом їх має бути близько 40. Ми отримали повідомленні від небайдужих миколаївців, які готові, здається, дві зупинки зробити за власні кошти за тим проєктом, який підготувало місто. Таким чином до ініціативи йдуть і добрі справи, і добрі люди. Ми розраховуємо, що до початку зими більша частина укриттів буде виготовлена. Тут є питання й технологічне, адже бетон має вистояти певний час. Тут не можна склеїти с папірця, бо потім хтось має відповідати за те, чи захистить зупинка людей. Тому процедура, на жаль, дещо затягується, — відзначив віце-мер.

Він додав, що в Харкові також встигли встановити не так багато подібних укриттів.

Наприкінці серпня стало відомо, що у мікрорайонах Миколаєва, які найчастіше зазнають ворожих обстрілів, планують встановити зупинки-укриття за прикладом Харкова.

Повідомлялося, що тимчасові укриття за кошти міського бюджету встановлять на 34 зупинках в Миколаєві. Перелік адрес за посиланням.

Також стало відомо, що для Миколаєва придбали ще два тимчасових бетонних укриття, які встановлять на зупинках громадського транспорту.

Укриття, які планують незабаром встановити на зупинках в Миколаєві, будуть більшими та міцнішими за те, яке змонували у Корабельному районі,  розповів Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич.

Нагадаємо, у Корабельному районі Миколаєва поблизу зупинки громадського транспорту 22 вересня встановили залізобетонне укриття. Це подарунок місту від одеського бізнесмена Анатолія Редера.

Внаслідок удару по цій зупинці 29 липня загинули восьмеро людей, ще понад десятеро отримали поранення різного ступеню важкості. 

Дивитись повну версію