Миколаїв після 24 лютого: у мережі показали кадри зруйнованих будинків з висоти

У YouTube опублікували ролик, на якому зафільмовані наслідки російських обстрілів Миколаєва.

Відео з'явилося на каналі macarenamax.

На кадрах видно будівлю Миколаївської ОВА, в яку поцілили 29 березня 2022 року, а також готель «Миколаїв», який росіяни обстріляли 14 липня минулого року.

Також у ролику показали зруйновані та пошкоджені будинки. Серед них і п’ятиповерхівка в яку 13 жовтня 2022 року влучила ворожа ракета. На відео видно і робітників ДСНС, які рятують людей з-під завалів. 

— Миколаїв після 24 лютого постійно обстрілювався російскими військами. Він не здався, він вистояв, але якою ціною, — так підписав автор свій ролик.

Раніше повідомлялося, що збитки, які російські війська завдали житловому фонду Миколаєва, попередньо оцінюють у суму близько 385 мільйонів євро.

Також повідомлялося, щзо загальна сума збитків, завдана інфраструктурі України, складає понад 136 мільярдів доларів, 1,9 з них — збитки житлового фонду, зафіксовані у Миколаївській області.

Нагадаємо, що міністр у справах міжнародного розвитку та глобальної кліматичної політики Данії Ден Йоренсен пообіцяв, що Данія зробить все можливе, щоб відновити Миколаїв.

Також голова Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім повідомив, що зруйнована в березні обстрілом російської армії будівля ОВА, не підлягає відновленню.

View full version