«Класи безпеки»: на Миколаївщині для дітей створили курси поведінки під час воєнного стану

В Миколаївській області на базі трьох закладів освіти відкрили класи, в яких рятівники ДСНС навчатимуть дітей правил безпеки у разі виникнення надзвичайних ситуацій та розвиватимуть навички надання домедичної допомоги.

Про це повідомляють в Головному управлінні ДСНС України у Миколаївській області.

Перші три класи вже працюють у Вознесенському та Первомайському районах, планується створення ще двох. Вони покликані  в ігровій формі навчати дітей безпечної поведінки в умовах воєнного стану. Заняття для школярів проводять рятувальники ДСНС.

—  Заняття цікаві, тому що їх проводять рятувальники при сучасному інтерактивному супроводі та тематичної поліграфічної продукції, розробленої ДСНС України спільно з Дитячим фондом ООН UNICEF Ukraine, допомагають малечі краще засвоювати важливі знання, які у майбутньому можуть вберегти здоров’я та життя, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що завдяки проекту діти вчаться реагувати на потенційну загрозу підозрілих предметів, що можуть виявитися вибухонебезпечними, відпрацьовують порядок дій при сигналі «повітряна тривога».

Нагадаємо, нещодавно гуманітарна організація Save the Children підрахувала, що від початку повномасштабної війни діти в Україні провели у підземних укриттях в середньому близько 920 годин або понад 38 днів. 

Раніше повідомлялось, що в Миколаєві на базі дитячого містечка «Казка» відкрився Центр підтримки та укріплення сім’ї в рамках проєкту SOSДІТИ. В цьому просторі діти разом зі своїми батьками зможуть в комфорті та безпеці розважатись, розвиватись і відновлюватись за допомогою команди фахівців.

View full version