Депутати обрали першого заступника голови Миколаївської облради, який фактично її очолив

Депутати Миколаївської обрали першого заступника голови обласної ради. Ним став депутат обласної ради від фракції «Слуга Народу» Антон Табунщик.

Про це повідомили у пресслужбі обласної ради.

Голосування проходило під час позачергової сесії Миколаївської обласної ради VIII скликання у четвер, 16 березня. Відтепер Антон Табунщик виконуватиме обов’язки голови обласної ради, оскільки у зв’язку з призначенням його попередниці – Ганна Замазєєва на посаду до Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України, вона склала повноваження під час цієї ж позачергової сесії.

Усього на засіданні позачергової сесії були присутні 42 депутати. За обрання кандидатури Антона Табунщика свої голоси віддали 41 голосів. 1 депутат проголосував проти.

Табунщик Антон Вікторович закінчив Миколаївську державну аграрну академію за спеціальністю «Облік і аудит» та здобув кваліфікацію економіста з бухгалтерського обліку та фінансів. Понад 15 років працював у фінансових установах, 7 з яких – на керівних посадах.

З 2020 року – депутат Миколаївської обласної ради VIII-го скликання від партії «Слуга Народу», секретар постійної комісії з питань науки і освіти, інновацій, молоді, сім’ї і спорту, культури та духовності. Також займав посаду начальника відділу бюджету та аналізу обласних програм в Миколаївській обласній раді.

Як відомо, Кабінет міністрів назначив голову Миколаївської обласної ради та керівника партії «Слуга народу» в регіоні Ганну Замазєєву головою Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України.

Депутат Миколаївської обласної ради від партії «Пропозиція» Олександр Мосін вважає, що новою головою облради має стати депутат від президентської партії. Депутатка облради від партії «Європейська солідарність» Алла Ряжських вважає що цю посаду має зайняти представник «Нашого краю» або «Слуги народу».

Голова фракції «Слуги народу» в Миколаївській обласній раді Ігор Кіч ще не знає хто стане наступником Ганни Замазєєвої, проте стверджує, що за будь-яких умов фракція підтримуватиме кандидата на посаду голови облради від президентської партії

Відзначимо, що перед призначенням на посаду голови Держенергоефективності, на сесії облради 9 березня Ганна Замазєєва повідомила, що звільнила Володимира Фроленка, обраного депутатом облради від «Опозиційна платформа – «За життя», з посади свого першого заступника.

Раніше повідомлялося, що за результатами таємного голосування 9 грудня 2020 року «слугу народу» Ганну Замазєєву було обрано головою Миколаївської обласної ради. Зайнявши місце у президії, вона запропонувала посаду свого першого заступника представнику партії «ОПЗЖ» Володимиру Фроленку.

Також у 2021 році Ганна Замазєєва відзначала в коментарі «НикВести», що задоволена роботою свого заступника Володимира Фроленка.

Нагадаємо, що голова фракції «Наш край» в Миколаївській обласній раді Юрій Кормишкін вважає, що наступним головою облради має бути також представник президентської партії «Слуга народу».

View full version