Не вистачає бригад: в Очакові відновили менше половини дахів, зруйнованих вибухом 9 січня

Через брак будівельників, які погоджують працювати в Очакові, в місті встигли відновити менше половини дахів, які були зруйновані потужною вибуховою хвилею під час обстрілу РФ 9 січня.

Про це повідомив заступник мера Очакова Олексій Васьков в інтерв’ю «НІС-ТВ».

— Масштаби трагедії такі, що на сьогоднішній день ми ще навіть половини дахів зруйнованих не відновили. Нам у цьому плані допомагав Миколаїв, і міська рада, і обласна рада, і навіть Первомайська міська рада, інші територіальні громади долучилися до допомоги. Це матеріали: шифер, профнастил, ОСБ-плити, плівка. Але на сьогоднішній день не вистачає будівельних бригад. Не всі люди в змозі відновити своє майно. Хто в змозі — ми надаємо матеріали, хто ні — чекають будівельні бригади. Але знаєте, під обстрілами не всі погоджуються працювати, навіть за кошти, які місцевий бюджет оплачує за роботи, — сказав Олексій Васьков.

Нагадаємо, місто Очаків, що на Миколаївщині, понад рік потерпає від майже щоденних обстрілів військами РФ – є поранені та загиблі серед цивільного населення. 

Нагадаємо, що внаслідок ракетного удару, який російська армія завдала 9 січня, поранення отримали 15 людей, в тому числі дворічна дитина. Тоді окупанти влучили в сховище протикорабельних мін часів Другої світової війни, які були завчасно залиті бетоном. Вибух був настільки сильним, що вибухову хвилю відчули жителі Миколаєва

В Очакові внаслідок потужного вибуху пошкоджено понад 5000 будинків.

12 січня під час відновлення одного із будинків волонтери разом із комунальниками потрапили під обстріл.

В місті сьогодні проживають до 7 тисяч мешканців. До повномасштабної війни у громаді було понад 15 тисяч населення.

View full version