Очаків попросив Мінкульт вирішити долю пам’ятника Суворову — більшість мешканців хоче його демонтувати

Депутати Очаківської міської ради звернулися до Міністерства культури, аби вирішити подальшу долю пам’ятника російському полководцю Олександру Суворову.

Про це розповів заступник мера Очакова Олексій Васьков в коментарі ТРК «НІС-ТВ».

Раніше у місті проводилося опитування з метою вивчення думки мешканців громади щодо подальшої долі пам'ятника Суворову.

Пам'ятник Суворову

55,7% респондентів проголосували за те, щоб демонтувати пам'ятник та перенести до музею. Ще 28,7% вважають, що його треба лишити на місці.

— Опитування завершене. Справа не в Суворові, а в пам’ятнику як витворі мистецтва. Він є пам’яткою архітектури і мистецтва, тому знаходиться на балансі Міністерства культури. Депутати прийняли рішення звернутися до Міністерства культури щодо вирішення подальшої долі цього пам’ятника. Згідно з нашим опитуванням, 55% мешканців проголосували за те, щоб пам’ятник демонтувати і перенести до музею, — пояснив Олексій Васьков.

Нагадаємо, місто Очаків, що на Миколаївщині, понад рік потерпає від майже щоденних обстрілів військами РФ – є поранені та загиблі серед цивільного населення. 

Через брак будівельників, які погоджують працювати в Очакові, в місті встигли відновити менше половини дахів, які були зруйновані потужною вибуховою хвилею під час обстрілу РФ 9 січня.

Внаслідок ракетного удару, який російська армія завдала 9 січня, поранення отримали 15 людей, в тому числі дворічна дитина. Тоді окупанти влучили в сховище протикорабельних мін часів Другої світової війни, які були завчасно залиті бетоном. Вибух був настільки сильним, що вибухову хвилю відчули жителі Миколаєва

В Очакові внаслідок потужного вибуху пошкоджено понад 5000 будинків.

View full version