У Миколаєві демонтували залишки конструкцій зруйнованого будинку на Адміральській

Миколаївські рятувальники демонтували залишки зруйнованого будинку на Адміральській, які могли обвалитись.

Міський голова Олександр Сєнкевич зазначив, що комунальники також працювали на об’єкт. Вони прибирали територію та відновлювали дорожні знаки.

— Сьогодні на місці події був голова ДСНС України Сергій Крук. Він високо оцінив проведення аварійно-рятувальних робіт та заходів щодо ліквідації наслідків ракетного удару. Тому ще раз дякую всім рятувальникам, правоохоронцям, комунальникам і волонтерам за допомогу миколаївцям, — зазначив Олександр Сєнкевич.

За два дні містяни, чиї квартири постраждали від вибухової хвилі, отримали  552 листи ОСБ-плит, 67 рулонів плівки та160 листів тенту.

Також за словами мера, заявки на отримання фінансової допомоги від міжнародних організацій подали майже 180 людей. Тривають обстеження житлових будинків.

Нагадаємо, в ніч проти 20 липня російські військові завдали ракетного удару по Миколаєву. Внаслідок влучання зруйновано триповерховий житловий будинок у центрі міста. 19 осіб – постраждали, серед них пʼять дітей.

Внаслідок атаки загинуло літнє подружжя. Спочатку з-під завалів дістали тіло чоловіка. Трохи пізніше витягнули тіло жінки.

Також через удар зазнала руйнувань будівля обласного центру народної творчості, в якому за радянських часів знаходився будинок піонерів, де почав свій творчий шлях поет-пісенник Марк Лисянський.

Ввечері близько 19:20 пошуково-рятувальні роботи завершилися.

Пізніше стало відомо, що зруйновану триповерхову будівлю на Адміральскій повністю знесуть.

View full version