«Це захоплення влади», — нардеп Чорноморов про спробу припинення депутатами повноважень тво мера Южноукраїнська

Народний депутат Артем Чорноморов вважає рішення, прийняте на сесії Южноукраїнської міськради, про припинення повноважень тимчасово виконуючого обов’язки міського голови Олександра Акуленка, не дійсним.

На його думку, депутати від «ОПЗЖ» ініціювали незаконне захоплення влади у Южноукраїнську, зазначив він у коментарі «НикВести».

Міський секретар, який виконує обов’язки мера міста, повністю, стовідсотково легітимний. Цього рішення по суті не існує юридично. Це люди, які зібралися не у нормованому місці та проголосували за зміну голови. Це — захоплення влади, — сказав Артем Чорноморов.

Артем Чорноморов зазначив, що таємне голосування, яке було ініційоване депутатами на сесії, проведене з порушенням відповідних законодавчих норм.

— Проводили таємне голосування з максимально можливими порушеннями, не просто Конституції України та закону «Про місцеве самоврядування», а й регламенту міської ради Южноукраїнська. Тобто, порушили усе, що могли порушити. Навіть, коли був підрахунок голосів, не впустили журналістів, — наголосив Артем Чорноморов

Нагадаємо, депутати Южноукраїнської міськради проголосували за звільнення секретаря міської ради Олександра Акуленка («Слуга народу»).

На заміну «слузі народу» в Южноукраїнську депутати обрали нового секретаря від «Пропозиції» Дениса Кравченка.

На засіданні були присутні 21 депутат («ОПЗЖ», «ЄС», «Сила людей», «Пропозиція»). За інформацією «НикВести» більшість з них має відношення або безпосередньо працює на Південноукраїнській АЕС.

View full version