Ми не повинні давати Путіну відпочити, — Зеленський про контрнаступ

Президент України Володимир Зеленський погоджується, що українські захисники просуваються повільно, але найважливіше, що вони продовжують йти уперед та відвойовувати території.

Про це він розповів у передачі «60 хвилин» Скотта Пеллі телекомпанії СBS

— Складна ситуація. Я буду з вами абсолютно відвертим. У нас є ініціатива. Це плюс. зупинили наступ росіян і перейшли в контрнаступ. І незважаючи на це, це не дуже швидко. Важливо, що ми щодня рухаємося вперед і звільняємо територію, — сказав президент.

Повідомляється, що зараз лінія фронту перетворилася на артилерійську дуель, де росіяни і українці випускають по 40 тисяч снарядів на день. Війна з використанням безпілотників також сповільнила прогрес.

— Нам потрібно максимально звільнити свою територію і рухатися вперед, навіть якщо це менше (півмилі, — прим.) чи сотні (ярдів, —прим.), ми повинні це зробити. Ми не повинні дати Путіну відпочити», — продовжив Володимир Зеленський.

Нагадаємо, що раніше керівник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов заявив, що контрнаступ ЗСУ триватиме і після настання холодної погоди, навіть якщо просуватися вперед стане важче.

View full version