Влада РФ відкрила центр військово-патріотичного виховання дітей у Криму, — Лубінець

У окупованій Євпаторії в Криму російська влада відкрила навчально-методичний центр військово-патріотичного виховання дітей на базі дитячого оздоровчого табору «Гагарін».

Про це повідомив уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець.

«Ще один навчально-методичний центр військово-патріотичного виховання українських дітей з’явився на Кримському півострові», — йдеться в заяві.

Центр отримав назву «Авангард». У першу зміну центр прийняв 100 учнів 9-11 класів. До 6 жовтня підлітки навчаються основ військової служби.

«Поширенням пропаганди, пов’язаної з війною, російські окупанти намагаються стерти в наших дітях українську ідентичність, розірвати їхній зв’язок з рідною країною», — наголосив Дмитро Лубінець.

За даними уповноваженого з прав людини, політика мілітаризації українських хлопців і дівчат на Кримському півострові РФ проводить вже з початку його окупації. Після повномасштабного вторгнення процес перевиховання молоді тільки посилився.

Мілітаризація Росією освіти та насаджування своєї ідеології дітям на тимчасово окупованих територіях України є воєнним злочином згідно з міжнародним гуманітарним правом.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що російська пропаганда за допомогою мемів, провокативних відео та брехливих новин про втрати намагається зірвати мобілізацію в Україні.

View full version