«Не на часі», — Сєнкевич пояснив, чому на ремонт доріжок на Центральному стадіоні не виділили кошти

Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич заявив, що стан бігових доріжок на Центральному стадіоні потребує уваги та ремонту, але кошти на їх відновлення виділять після завершення війни, оскільки це зараз не є пріоритетним завданням для міста.

Про це він написав у своєму Telegram-каналі. 

Коментуючи публікацію «НикВести» про те, що на стадіоні Миколаєва за півтора року після російського обстрілу досі не відновили покриття на бігових доріжках, Олександр Сєнкевич заявив, що за підрахунками спеціалізованої компанії облаштування професійних бігових доріжок обійдеться у майже 25 мільйонів гривень

— Ми маємо розрахунки. Їх для нас виконала компанія, яка проводить сертифікацію спортивних об’єктів для проведення на них професійних занять та змагань. Тож, на облаштування професійних бігових доріжок на Центральному стадіоні необхідно 24 мільйона 935 тисяч гривень. І це той випадок, коли не на часі. Я розумію обурення деяких людей. Але зараз витратити такі кошти на це ми не маємо права, – написав він.

Міський голова наголосив на тому, що стадіон активно використовується: футбольні поля працюють, жителі міста можуть бігати на зовнішньому колу чаші, а також користуватися велодоріжками.

— На Центральному стадіоні є футбольні поля, де займаються спортсмени. Жителі бігають по зовнішньому колу чаші. Там є і велодоріжки. Тобто стадіон працює. Легкоатлети зі спортивної школи сьогодні можуть тренуватись на інших двох відкритих стадіонах, а також у критому манежі. Ми це питання контролюємо. Бігові доріжки навколо центрального поля ми обов’язково облаштуємо, відремонтуємо трибуни, які теж постраждали від вибуху. Але це буде після перемоги, – резюмував він. 

Нагадаємо, 28 червня 2022 року Миколаїв зазнав ракетного удару. Ракета С-300, випущена російською армією, потрапила в газон, утворивши воронку, а також завдавши пошкодження паркану та об'єктам, що розташовані біля поля.

Директор Центрального стадіону Володимир Коссе заявив, що в цьому році роботи з відновлення покриття бігових доріжок проводитись не будуть. При цьому він підтвердив, що доріжки дійсно знаходяться в неналежному стані, тому він проситиме місцеву владу у 2024 році виділити з бюджету кошти на їх відновлення.

View full version