• п'ятниця

    20 вересня, 2024

  • 15°
    Ясне небо

    Миколаїв

  • 20 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 15° Ясне небо

В бюджеті Миколаєва на наступний рік закладено 25 млн грн на розвиток системи від відеоспостереження «Безпечне місто»

В бюджеті Миколаєва на наступний рік закладено 25 млн грн на будівництво системи відеоспостереження та відеоаналітики «Безпечне місто Миколаїв».

Про це йдеться в пояснювальній записці до проекту бюджету, пишуть «НикВести».

Під час сьогоднішнього засідання сесії міський голова Миколаєва Олекандр Сєнкевич розповів, що протягом 2022 року нові камери для «Безпечного міста» не закуповувались. Натомість, було встановлено 10 камер, переданих містом-партнером Брашов (Румунія).

Саме ці камери, які мають високу роздільну здатність в темний час доби, як зазначив Олександр Сєнкевич, допомагали швидко визначати місця обстрілів у місті.

— Що стосується об’єктів, які необхідні. Власне, питання установки камер та розвитку програми «Безпечне місто». В цьому році, 2022-му, не купували (камери, — прим), але камери спеціальні ми встановлювали. Завдяки цим камерам, які знаходяться по всьому місту, ми могли оперативно після вибуху, в нічний час коли нема ніде світла і т.д., виявляти місце вибуху з точністю до 10 метрів, — розповів Олександр Сєнкевич.

Як повідомлялося, сьогодні, 22 листопада, депутати Миколаївської міської ради затвердили бюджет міста на наступний рік.

У мерії Миколаєва прогнозують, що доходи бюджету міста наступного року становитимуть 4,8 мільярда гривень. Витрат запланували на 300 мільйонів більше.

Читайте також: