• п'ятниця

    20 вересня, 2024

  • 13.6°
    Ясне небо

    Миколаїв

  • 20 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 13.6° Ясне небо

Українська концептуальна фотографія: миколаївець Мельниченко став співавтором нової книги, присвяченої фотомистецтву

Одкладинка книги Conceptual PhotographyОбкладинка книги Conceptual Photography

Миколаївський фотограф, засновник школи концептуальної та артфотографії MYPH став співавтором книги «Conceptual Photography» про сучасні фотографічні експерименти з техніками та образами.

Про це повідомляє Сергій Мельниченко.

Крім Сергія Мельниченка, авторкою книги стала і видавчиня Creative Publishing Люсія Бондар.

Сорінки книги Conceptual PhotographyСторінки книги Conceptual Photography

Зазначається, що в книзі представлені роботи молодих українських художниць та художників. Серед них і випускники школи MYPH та члени її спільноти.

«Сучасні мисткині та митці в галузі концептуальної фотографії працюють у цифровому й аналоговому форматах, роблять колажі, розробляють складні художні проєкти із застосуванням різноманітних інструментів і засобів. Використовують камери миттєвого друку та експериментують з численними техніками cameraless photography. Знімають реальне життя або створюють власні магічні світи», — йдеться у повідомленні.

Підбірку робіт супроводжує стаття Романа Пятковки, провідного представника Харківської школи фотографії, що розповідає про універсальну творчу техніку колажу, спонтанність і непередбачуваність камер миттєвої дії та експерименти з альтернативними фотографічними методами. 

Сорінки книги Conceptual PhotographyСторінки книги Conceptual Photography
Сорінки книги Conceptual PhotographyСторінки книги Conceptual Photography
Сорінки книги Conceptual PhotographyСторінки книги Conceptual Photography

Нагадаємо, що миколаївська школа концептуальної та арт-фотографії (MYPH) проводить безкоштовний конкурс для фотографів та фотографок з України у всьому світі, котрі працюють з медіумом фотографії не більше п’яти років активної практики.

Також нагадаємо, що проєкт миколаївської школи фотографії MYPH «Татуювання війни» переміг у відкритому конкурсі програми (re)connection UA. Він став одним з 14 українських культурних проєктів, які профінансує ЮНЕСКО.

Також нагадаємо, що на початку жовтня в громадському просторі *8 ПРИЧАЛ в Миколаєві відкрилася виставка «Візуальна історія Миколаєва» про вплив війни на місто та морально-психологічний стан місцевого населення.

Читайте також: