• четвер

    19 вересня, 2024

  • 20.2°
    Переважно ясно

    Миколаїв

  • 19 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 20.2° Переважно ясно

Миколаївські піротехніки вперше використали переданий Канадою роботизований комплекс для розмінування

Миколаївські піротехніки вперше використали роботизований комплекс DIGITAL VANGUARD–S для розмінування території області переданий для потреб ДСНС за підтримки Уряду Канади.

В управлінні ДСНС Миколаївщини повідомили, що значна територія області, а особливо зона ведення активних бойових дій, забруднена вибухонебезпечними предметами.

Рятувальники зазначають, що ризик натрапити на боєприпаси в цих районах надвисокий. Одним з таких місць є Шевченківська територіальна громада, яка замінована різними видами боєприпасів. Там працює оператор протимінної діяльності «Norwegian People’s Aid» (NPA), які обстежують та виявляють вибухонебезпечні предмети. 

«Піротехніки Миколаївщини виїхали для знищення виявлених боєприпасів, а саме протитанкових та протипіхотних мін», — йдеться в повідомленні.

Як відомо, фахівці ДСНС вперше працювали з роботизованим комплексом DIGITAL VANGUARD–S, який нещодавно зʼявився на озброєнні миколаївських піротехніків.

«Тому, з упевненістю можна сказати, що такий сучасний комплекс вкрай необхідний піротехнічним підрозділам, які щодня ризикують життям та здоровʼям задля безпеки громадян», — зазначили рятувальники.

Нагадаємо, що даний комплекс призначений для проведення розвідки та знищення боєприпасів.

Читайте також: