• четвер

    19 вересня, 2024

  • 20.2°
    Переважно ясно

    Миколаїв

  • 19 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 20.2° Переважно ясно

У Миколаєві рецидивіст Богомятков заявив, що за його рахунок правоохоронці «закривають показники»

Юрій Богомятков, щодо якого у Центральному суді зараз розглядається кілька кримінальних проваджень, заявив, що за рахунок нього правоохоронці «закривають показники».

Про це підозрюваний заявив у ході судового засідання у Центральному суді, на якому його продовжили запобіжний захід, пишуть Новини-Н.

Коли Юрієві Богомятокву дали слово, він назвав те, що відбувається щодо нього злочином, оскільки він без вироку перебуває під вартою загалом уже понад 7 років.

Вироків щодо Юрія Богомятоква справді немає — справи у процесі розгляду, одна з них на розгляд повернула апеляція.

— Засоби масової інформації сюди ходять, то хай пишуть правду! Я просидів купу років. У мене такий термін утримання під вартою. І, зауважте, без вироку. І це дорівнює, що якщо я когось посаджу без причини. Не можна давати державі також вчиняти злочини таким чином. У в'язниці просидітиме 7 років, зараз восьмий рік. Вісім років у камерній системі! Ви як думаєте, як це вплинуло на мою психіку та здоров'я. Я не краду, не граблю, не займаюсь розбоєм, це не мій спосіб життя. Прокурор посилається на залучення мене до тих кримінальних справ, що я «нечистий», із заплямованою репутацією, аморальний. Тоді як мені охарактеризувати прокуратуру, яка за 8 років мене звинувачує і жодного разу не може довести? Я вимагаю законного ставлення до себе! - Заявив Юрій Богомятков.

Також він розповів про те, як сильно утримання в камерній системі СІЗО вплинуло на його здоров'я. Начебто у таборі, куди засуджений прибуває після отримання вироку – «свобода», а в камерах СІЗО не вистачає ні простору, ні повітря.

- Я не краду, не граблю, сережки не знімаю з дівок. Ні телефони, ні золото не знімаю. А ця делюга, в якій звинуватили зараз, — це театральна постановка. Я ні в кого нічого не забирав, ви зрозумієте! Це ситуація була, що людина з якоюсь людиною мала свої бізнес-інтереси. Вони самі й домовились із ним. Я нічого не зробив такого, щоб ось так постійно мене у в'язниці тримати. Просто їм за 255-ою показниками були потрібні! Ви розумієте? Ну, скільки ще це триватиме? - емоційно заявив підозрюваний.

Після цього він звернувся до нового судді Володимира Алейникова (попередня суддя Оксана Мамаєва пішла у відставку — прим.) та попросив не затримувати його довго у в'язниці.

— Я знаю, що ви справедливо розсудите. Я вас прошу, ну не затримуйте мене довго у в'язниці. У мене здоров'я вже не дозволяє. За що мене затримали? Я нічого не зробив. Якщо я когось там образив, або хтось злякався мене, то я готовий вибачитися. Ну невже цього мало. Я не кажу, що я хороший, але я не винен настільки, наскільки це все роздмухується. Скільки можна на мені робити показники. Знайшли якогось цапа-відбувайла і робите на мені показники! - Підсумував Юрій Богомятков.

Раніше Юрію Богом'яткову продовжили терміни утримання під вартою до 6 січня без визначення розміру застави.

Як відомо, угруповання здирників, яке затримали в Миколаєві, погрозами вбивства вимагало гроші для наповнення «каси» кримінальних кіл регіону. Правоохоронці задокументували факт вибивання майже 37 тисяч доларів. НікВести повідомляли, що серед затриманих опинилися рецидивіст Юрій Богомятков, який завдав 15 ножових поранень миколаївському спортсмену пауерліфтеру Владиславу Гуртовенко, Карен Саркісян, який завдав тяжкої черепно-мозкової травми відомому у всьому світі тренеру Сергію Корчинському, а також тренеру Сергію Корчинському.

Після Карен Саркісян, який є обвинуваченим у справі про напад на миколаївського тренера Сергія Корчинського, заявив, що випадково опинився в одному автомобілі із затриманими у справі про здирство для «каси криміналітету» Юрієм Богом'ятковим та Володимиром Шорниковим.

Також вночі 11 жовтня 2017 року біля магазину на вулиці Архітектора Старова в Миколаєві на 22-річного майстра спорту міжнародного класу з пауерліфтингу Владислава Гуртовенка напали двоє грабіжників, йому завдали 15 ножових поранень . Одного із підозрюваних затримали, другим підозрюваним у цьому злочині був Юрій Богомятков, якого оголосили у розшук. 9 лютого 2018 року підозрюваного Богомяткова затримали.

Спортсмен із Миколаєва Владислав Гуртовенко, якому Богом'ятков завдав 15 ножових поранень, розповів, що друзі обвинуваченого намагалися вирішити з ним питання без суду .

Юрій Богомятков ще відомий у Миколаєві тим, що 2013 року він та ще кілька людей на вулиці у мікрорайоні Північний на смерть забили битами 40-річного далекобійника.

Читайте також: