• четвер

    19 вересня, 2024

  • 19.2°
    Переважно ясно

    Миколаїв

  • 19 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 19.2° Переважно ясно

Міноборони РФ назвало удар по зерносховищу та будинках у Вознесенську знищенням 45 тис. тонн боєприпасів

Наслідки обстрілу Вознесенська

У Міністерстві оборони Російської Федерації відзвітували про нібито знищення складу з 45 тисячами тонн боєприпасів у місті Вознесенськ Миколаївської області.

Про це у зведенні 12 вересня сказав спікер Міноборони РФ Ігор Конашенков. 

«У районі населеного пункту Вознесенськ Миколаївської області знищено склад боєприпасів, на якому зберігалося 45 тисяч тонн боєприпасів ЗСУ», — йдеться у повідомленні.

Спікер Одеської обласної військової адміністрації Сергій Братчук прокоментував заяву Ігоря Конашенкова. Він для порівняння відзначив, що атомні бомби, які США скинули на Хіросіму та Нагасакі у 1945 році, мали потужність 13-18 тисяч тонн в тротиловому еквіваленті.

Як повідомлялося, вдень 11 вересня у місті Вознесенськ пролунали вибухи. Стратегічною авіацією ворог вдарив по місту трьома крилатими ракетами Х-555, які влучили в елеватор із запасами пшениці. Також внаслідок ракетного обстрілу знову зазнали ушкоджень  домівки мешканців міста.

При цьому НАЕК «Енергоатом» не виключає, що крилаті ракети, якими росіяни вдарили по Вознесенську, насправді, мали за ціль Південноукраїнську АЕС. 

Нагадаємо, що внаслідок вчорашніх ворожих атак Миколаєва, Вознесенська та Березнегуватого, руйнацій зазнали 15 багатоповерхівок та 45 приватних житлових будинків, офісне приміщення, транспортні засоби, складські приміщення та магазин.

Читайте також: