• субота

    5 жовтня, 2024

  • 17.3°
    Мінлива хмарність

    Миколаїв

  • 5 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 17.3° Мінлива хмарність

СБУ затримала коригувальника ракетних ударів по Бахмуту

У ході спецоперації на Донеччині Служба безпеки встановила місцезнаходження і затримала ще одного агента спецслужб РФ, який вів розвідувально-підривну діяльність в регіоні.

 Про це повідомляє пресслужба відомства. 

Зловмисник коригував ракетно-артилерійські обстріли по інфраструктурі Бахмуту, а потім передавав окупантам інформацію про їхні «результати».

Крім цього, зловмисник об’їжджав територію району для прихованого спостереження за місцями тимчасового розташування і маршрутами переміщення підрозділів ЗСУ.

Зібрані розвіддані він передавав своєму російському «координатору». Ним виявився представник спецслужб країни-агресора, особу якого вже ідентифікували співробітники СБУ.

Під час затримання зловмисника у нього виявлено мобільний телефон із доказами прихованої передачі закритої інформації до РФ.

Слідчі СБУ повідомили затриманому про підозру.

Раніше Служба безпеки затримала депутата Куп’янської райради, який під час окупації одним із перших почав працювати на росіян і забезпечував їх продовольством.

Також  СБУ затримала колаборантку, яка очолювала окупаційну «роспочту» на Харківщині.

Нагадаємо, що начальник КП «Миколаївська ритуальна служба» Олександр Сагайдак виявився агентом Кремля. Він «здавав» росіянам дані військовослужбовців та силовиків. Спецпризначенці СБУ затримали його безпосередньо в міськраді.

Міський голова Миколаєва Олександр Сєнкевич прокоментував сьогоднішнє затримання директора КП «Миколаївська ритуальна служба» Олександра Сагайдака у підозрі в державній зраді. За словами мера, він особисто хотів бути присутнім під час затримання, щоб «подивитися цьому покидьку в очі».

Читайте також: