• п'ятниця

    20 вересня, 2024

  • 13.1°
    Ясне небо

    Миколаїв

  • 20 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 13.1° Ясне небо

«Дуже серйозна корозія»: солона вода з лиману пошкодила 240 км водопровідних труб у Миколаєві

Через заповнення водопровідної системи Миколаєва солоною водою з Дніпро-Бузького лиману, корозією пошкоджені труби по всьому місту. Загалом заміни потребують понад 240 кілометрів труб.

Про це кореспондентам «Суспільного» розповів генеральний директор Міського комунального підприємства «Миколаївводоканал» Борис Дуденко.

За словами Бориса Дуденка, розпочата співпраця з «Товариством Червоного Хреста», «UNICEF».

Вартість ремонту міської мережі є настільки масштабною, що його не подужає ні місцевий бюджет, ні державний.

— Дуже серйозна корозія відбувається, і всі наші труби стають непридатними для того, щоб ми їх використовували і подавали воду в місто, — сказав Борис Дуденко.

Раніше повідомлялося, що водогін «Дніпро — Миколаїв», який був пошкоджений внаслідок російських обстрілів у квітні, будуть ремонтувати щонайменше два тижні.

Нагадаємо, російські війська ще у квітні 2022 року зруйнували водопровід, через який Миколаїв отримував питну воду. Військові експерти вважають, що це сталося не внаслідок випадкового влучання, а внаслідок навмисного використання вибухівки.

Раніше «НикВести» писали, що вода у кранах миколаївців є небезпечною для споживання, оскільки містить ентерококи, синьогнійну паличку, токсичні елементи, має підвищений вміст хлоридів, сульфатів, сухого залишку та інше.

Більше інформації про те, чим загрожує містянам вживання «технічної» води та що чекає на жителів міста далі – у матеріалі «Миколаїв. Місто, що тримає оборону півдня, страждає від спраги».

Читайте також: