• понеділок

    16 вересня, 2024

  • 22.4°
    Похмуро

    Миколаїв

  • 16 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 22.4° Похмуро

«Це я чую вперше», — затриманий на держзраді в Очакові здивований показами мера Бичкова проти нього

Затриманий в Очакові за підозрою у держзраді колишній спецпризначенець Едуард Шевченко, здивований релізом СБУ, в якому вказано, що він намагався завербувати працювати на росіян мера Сергія Бичкова.

Про це він сказав в інтерв’ю ТСН.

Загалом Едуард Шевченко відзначив, що вважає Сергія Бичкова найбільш ефективним мером з усіх, що були в Очакові.

— Я у місті прожив не один десяток років. І на мою думку, з усіх мерів, які були в місті, цей найбільш дієвий. Тому що при ньому щось почало робитися, обертатися. Елементарно, при ньому у місті з’явилася вода, якої не було. Вона була по годинах. У тут з’явилася цілодобово. Стало щось зводитися, ремонтуватися, будуватися. Як ви вважаєте, він нормальний керівник міста? Моя особиста думка стосовно когось — це моя особиста думка. Якщо ми беремо його професійні якості, то з усіх, кого я бачив в цьому місті, краще я не бачив нікого, — сказав Едуард Шевченко.

Едуард Шевченко, архівне фото НикВести

На прохання журналістки прокоментувати покази Сергія Бичкова проти нього, він здивувався і відзначив, що чує про це уперше.

— Я не знаю, що казав міський голова. Я пропонував йому здати місто? Це я чую вперше, — сказав він.

Як повідомляли в СБУ, у січні цього року підозрюваний отримав від російського ГРУ завдання щодо вербування Очаківського міського голови. За це меру міста пропонували «обрати посаду» у разі захоплення південного регіону. Втім, кажуть в СБУ, «він (мер, — прим.) проявив патріотичну позицію, повідомив про спроби вербування і сприяв викриттю ворожих планів».

Після цього Едуард Шевченко зачитав із клопотання про обрання запобіжного заходу покази мера Очакова Сергія Бичкова:

«23.01 23 року зранку, точний час я не пам’ятаю, але десь ближче до обіду, до мене в кабінет зайшов Шевченко Е.Г. та сказав мені, що зі мною хочуть поговорити по телефону деякі особи та запитав, чи може він дати мій номер, оскільки зі мною хочуть про щось домовитися. На вказану пропозицію я відповів Шевченку Е.Г., що я ні з ким не хочу розмовляти. Якщо він хоче, хай він сам з ними розмовляє. Після цього Шевченко вийшов. Наша з ним розмова тривала не більше трьох хвилин», — давав свідчення слідчим Сергій Бичков.

Сергій Бичков

— Про яке схиляння, про яку спробу змусити його здати місто йде мова? Я щось не розумію. Це де ви такі взяли дані? — сказав підозрюваний.

Він наголосив, що у клопотанні сторони обвинувачення нічого подібного немає.

— Вербовка завжди включає: схилити протилежну сторону за допомогою коштів, за допомогою залякування, або якщо людина вже морально готова, схилити її до співпраці. Де у клопотанні хоч слово сказане про якусь спробу схилити його? Написати можна все що завгодно, — сказав він.

Едуард Шевченко також відзначив, що дуже обізнаний у методах вербування, оскільки 17 років віддав військовій справі. На його думку, покази, наведені у клопотанні, не можуть свідчити про те, що він намагався завербувати Сергія Бичкова.

Нагадаємо, що затриманий в Очакові за підозрою у держзраді колишній спецпризначенець Едуард Шевченко, не був радником мера Сергія Бичкова, а очолював відділ міськради, що відповідає за безпеку у місті.

Днями стало відомо, що Едуарда Шевченка затримала Служба безпеки за підозрою у державній зраді. Він є не тільки посадовцем мерії Очакова, а й колишнім командиром 73-го морського центру спецпризначення, ветераном АТО та кавалером державних орденів.

Також повідомлялося, що очільник Миколаївської ОВА Віталій Кім припускає, що мер Очакова Сергій Бичков не звертається до громади та не звітує про результати роботи через те, що він «непублічна людина»

Читайте також: