• понеділок

    16 вересня, 2024

  • 22.4°
    Похмуро

    Миколаїв

  • 16 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 22.4° Похмуро

«Не знаю, кому завадив хвіст мармурового лева», — Сєнкевич про випадки вандалізму у Миколаєві

Вандали зламали скульптуру мармурового лева у Миколаєві, фото КП «Парки»Вандали зламали скульптуру мармурового лева у Миколаєві, фото КП «Парки»

Міський голова Миколаєва Олександр Сєнкевич заявив, що в місті фіксують нові випадки вандалізму, зокрема невідомі зламали скульптуру мармурового лева в центрі Миколаєва.

Про це він написав 3 вересня у своєму Telegram-каналі.

«І повертаючись до теми вандалізму у нашому місті. На жаль, знову фіксуються випадки псування майна. Я не знаю, кому завадив хвіст мармурового лева чи урна. Це звичайне шкідництво місту. Звісно, все полагодимо, але питання: «Навіщо так робити?» у мене виникає все частіше», — написав Олександр Сєнкевич.

Як зазначили у КП «Парки», також у сквері «Солдата», що у Варварівці пошкодили урну та устаткування на дитячому майданчику.

Пошкоджена урна у сквері «Солдата», що у Варварівці, фото КП «Парки»Пошкоджена урна у сквері «Солдата», що у Варварівці, фото КП «Парки»
Пошкоджене устаткування на дитячому майданчику у сквері «Солдата», що у Варварівці, фото КП «Парки»Пошкоджене устаткування на дитячому майданчику у сквері «Солдата», що у Варварівці, фото КП «Парки»
Пошкоджене устаткування на дитячому майданчику у сквері «Солдата», що у Варварівці, фото КП «Парки»Пошкоджене устаткування на дитячому майданчику у сквері «Солдата», що у Варварівці, фото КП «Парки»

Нагадаємо, що Департамент житлово-комунального господарства Миколаївської міськради оголосив тендер на придбання та монтаж системи відеоспостереження в Манганарівському сквері («Серце міста»), який періодично страждає від вандалізму.

Востаннє у квітні минулого року невідомі відірвали та скинули велику гранітну кулю.

До цього подібне відбувалося тричі. 23 листопада 2020 року у сквері «Манганарієвський» невідомі пошкодили гранітну кулю. Ще одну кулю скинули у січні 2021 року.  У березні 2021 року  у сквері також з постаменту впала велика гранітна куля.

Читайте також: