• субота

    5 жовтня, 2024

  • 22.7°
    Похмуро

    Миколаїв

  • 5 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 22.7° Похмуро

Це не міський склад, — Сєнкевич про обстріляну росіянами гуманітарку в Миколаєві

Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич стверджує, що в результаті обстрілу російськими окупантами міста вчора, 21 липня, міський склад гуманітарної допомоги не постраждав. Про це Олександр Сєнкевич розповів в інтерв’ю телеканалу НИС-ТВ.

— Насправді, я не можу сказати, якої гуманітарної допомоги там був склад, чий. Це не міський склад. Можливо, це склад облдержадміністрації, про що повідомив голова ОВА Віталій Кім, який працює для всієї області. Можливо, там якісь приватні склади. Сьогодні місто Миколаїв працює виключно з окремими категоріями громадян: це люди старшого віку, багатодітні родини та сім’ї з дітьми-інвалідами. Дуже маленьке коло осіб, і то ми бачимо, що в пунктах видачі допомоги стоять великі черги людей, які підпадають під ці категорії, - сказав Олександр Сєнкевич.

Він додав, що насправді Миколаїв уже близько двох місяців не отримує великих об’ємів гуманітарної допомоги. А з цією допомогою співпрацюють різні громадські організації. Вони отримують цю гуманітарку, фіксують всіх людей, та роздають всім категоріям, які вони собі перелічили та з ким співпрацюють.

— Що стосується цього складу, я не знаю, якого типу там гуманітарка, - сказав мер Миколаєва.

Що стосується міста, то у Миколаєві є недоторканий запас на випадок блокування міста.

— Це продукти довгострокового зберігання: крупи, макарони, консерви. Це на випадок осади міста. В майбутньому, якщо ці продукти не будуть використовуватися і підходитимуть до свого терміну закінчення, будуть роздаватися у вигляді гуманітарки. Ми не зберігаємо там якихось речей. Я взагалі прошу не надсилати гуманітарну допомогу одягом. Одяг нам не потрібен, - сказав Олександр Сєнкевич.

Сьогодні, якщо стосується гуманітарннох допомоги, міська влада Миколаєва звертається до міжнародних партнерів за двома речима: техніка, бо наша руйнується, та питання, що стосуються опалювального сезону та водопостачання.

Раніше повідомлялось, що Миколаїв знаходиться на третьому місці серед міст України, що зазнали найбільшу кількість обстрілів з боку російських військ.

Читайте також: