• пʼятниця

    20 вересня, 2024

  • 19.5°
    Ясне небо

    Миколаїв

  • 20 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 19.5° Ясне небо

Ердоган назвав «геополітичні інтереси» перешкодою до миру між Росією та Україною

Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган у своєму виступі у турецькому парламенті у вівторок заявив, що дорога до миру між Україною та Росією «не може бути відкрита через геополітичні розрахунки».

Як пише агентство Anadolu, говорячи про економічні труднощі, які після пандемії посилило російське вторгнення в Україну, Реджеп Тайїп Ердоган Ердоган зазначив, що Туреччина докладає зусиль для припинення війни.

— Наш дипломатичний успіх у зведенні країн, що воюють, за столом переговорів, відкритті зернового коридору та обміні полоненими – найяскравіший приклад. Ті, хто звинувачував нас у помилках через цю політику в перші дні війни тепер підтверджують нашу правоту. Ті, хто критикує наше врівноважене ставлення із вказівками ззовні, тепер мають цінувати і хвалити нас, – заявив РеджепТайїп Ердоган.

Турецький лідер зазначив, що багатьом країнам від Америки до Європи зараз доводиться боротися з найвищими темпами інфляції за останні 40-50 років, які ускладнились в наслідок «російсько-української кризи».

Раніше повідомлялося, що турецький президент Реджеп Ердоган продовжить контакти з президентом України Володимиром Зеленським та президентом Росії Володимиром Путіним для організації їх переговорів щодо досягнення миру.

Читайте також: