• п'ятниця

    20 вересня, 2024

  • 11.6°
    Ясне небо

    Миколаїв

  • 20 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 11.6° Ясне небо

США запровадили нові персональні санкції проти РФ: під них підпали російські сенатори та депутати, а також родини Шойгу та Медведєва

Міністерство фінансів США запровадило нові персональні санкції проти Росії за анексію українських територій. До переліку увійшли всі члени російського парламенту як і з Ради Федерації, так і з Держдуми, а також родини російських високопосадовців.

Про це пише пресслужба відомства.

— Ми не стоятимемо осторонь, поки Путін обманним шляхом намагається анексувати частини України. Міністерство фінансів і уряд США роблять сьогодні масштабні дії, щоб ще більше послабити військово-промисловий комплекс росії, який і без того деградував, і підірвати його здатність вести незаконну війну, — зазначила міністр фінансів Джанет Єллен.

До списку санкцій додали Раду Федерації Росії та 169 її членів, а також ще 109 депутатів Держдуми. Крім цього, санкції наклали і на очільницю Центробанку Росії Ельвіру Набіуліну.

Також під санкції потрапила російська компанія «Новастрим», яка фактично стала правонаступницею компанії «Радіоавтоматіка», проти якої США вводили санкції раніше. Вона тісно співпрацює з російськими оборонним сектором. Санкції наклали і на три іноземні компанії, які допомагали російському ОПК: китайську Sinno Electronics, вірменську Taco та білоруську «Свєтлогорськоє хімволокно».

Обмеження були введені і проти ще пʼяти російських компаній, а також віцепремʼєра Росії Олександра Новака, членів родини міністра оборони Сергія Шойгу, членів родини голови Росгвардії Віктора Золотова, членів родини премʼєра Михайла Мішустіна, членів родини губернатора Санкт-Петербурга Олександра Бєглова та членів родини російського експрезидента Дмитра Медведєва.

Нагадаємо, 30 вересня гауляйтери Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей підписали так звані «договори» про приєднання українських регіонів до складу Росії.

Читайте також: