• четвер

    19 вересня, 2024

  • 19.5°
    Переважно ясно

    Миколаїв

  • 19 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 19.5° Переважно ясно

Зі Снігурівки виїхали дві третини населення

Снігурівка, фото Віктора Аджамського

У Снігурівці Миколаївської області, яка 8 місяців знаходилась під російською окупацією, наразі залишилась третина населення. 

Про це свідчать дані, які в інтерв’ю телеканалу НІС-ТВ озвучив очільник військової адміністрації Снігурівки Іван Кухта, пишуть «НикВести».

Відповідно до перепису населення, який провела військова адміністрація, у Снігурівці зараз знаходиться 3800 осіб. В цілому в об’єднаній територіальній громаді, до якої окрім Снігурівки входить ще 20 сіл — понад 7000 наявного населення. 

Більшість людей, які залишили місто, виїхали на підконтрольну Україні території. В Снігурівській ОТГ до війни проживало близько 20 тисяч осіб. 

За даними Державної служби статистики, чисельність наявного населення у Снігурівці станом на 1 січня 2022 року складала 12045 осіб.

Раніше повідомлялось, що голова Снігурівської міської військової адміністрації Іван Кухта розповів про те, що через зруйновані росіянами мостові переходи на Снігурівщині ускладнена робота з доставки гуманітарної допомоги до сіл району.

Також відомо, що наразі у Снігурівці та 20 селах, що входять до об’єднаної територіальної громади, відсутнє електропостачання через зруйновані внаслідок обстрілів лінії електропередач. Все працює завдяки електрогенераторам, в тому числі й водопостачання у Снігурівці.

Читайте також: