• четвер

    19 вересня, 2024

  • 16.1°
    Похмуро

    Миколаїв

  • 19 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 16.1° Похмуро

На догляд за сквером «Миколаївський», реконструкцію якого так і не завершили, витратять більше ₴2 млн

Департамент житлово-комунального господарства Миколаївської міської ради має намір витратити більше двох мільйонів гривень на утримання та догляд за міським сквером «Миколаївський».

Про це свідчить тендерна документація у системі електронних закупівель ProZorro.

Сквер «Миколаївський» розташований в Інгульському районі по вулиці Космонавтів, біля ЗОШ № 20. Його площа 42923 метри квадратні.

Тендер було оголошено 17 грудня, пропозиції приймаються до 26 грудня. Строк виконання робіт  - до 31 грудня 2023 року.

За 2 мільйони 211 тисяч  944 гривень переможець має виконувати роботи з очищення території від  сміття при сильній засміченості, прибирати та підмітати вулиці, очищувати доріжки  та сходів від снігу та льоду. Також в тендер включені лісозаготівельні послуги та догляд за деревами.

Нагадаємо, що в грудні 2020 року розпочалась реконструкція скверу «Миколаївський». У торгах на реконструкцію перемогла фірма «Благоустрій-НК». Сума реконструкції скверу становила 13 мільйонів 868 тисяч 844 гривні, з яких: 1 мільйон 247 тисяч 808 гривень було заплановано на 2020 рік та 12 мільйонів 621 тисяча 36 гривень — на 2021 рік. Роботи підрядник мав виконати до 1 квітня 2021 року.

Проте процес затягнувся після скандалу з вирубуванням дубів у сквері — працівники підрядної фірми вирубали дерева, щоби прокласти дорогу з тротуарної плитки. Тоді директор Департаменту житлово-комунального господарства Сергій Коренєв зазначив, що для впорядкування неупорядкованого об'єкту доведеться чимось пожертвувати

У результаті мер Миколаєва Олександр Сенкевич повідомив, що хоче проектувати пішохідні зони у місті навколо дерев, щоб уникнути їхньої вирубки. Він пообіцяв восени озеленити цей сквер і висадити у ньому молоді дерева.

Варто зазначити, що у листопаді 2019 року Департамент ЖКГ Миколаївської міськради видав дозвіл на знесення 15 здорових дерев фірмі ТОВ «Благоустрій-НК», яка займалася капітальним ремонтом скверу імені Михайла Олександрова. У грудні 2020 року співробітники поліції проводили обшуки в Департаменті житлово-комунального господарства у справі про ремонт цього скверу. У поліції повідомили, що вартість реконструкції скверу імені Олександрова було завищено на 200 тисяч гривень.

Також повідомлялося, що у сквері «Миколаївський», де наприкінці минулого року розпочалися роботи з реконструкції, невідомі «звели» невеликий будиночок із плитки підрядника.

Читайте також: