• четвер

    19 вересня, 2024

  • 23.3°
    Мінлива хмарність

    Миколаїв

  • 19 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 23.3° Мінлива хмарність

«Поробили нори там, як щури», — окупанти зруйнували систему зрошення на Миколаївщині

На території Миколаївської області під час тимчасової окупації війська Росії ховалися в зрошувальних системах та використовували їх плити для свого укриття. 

Про це пишуть «НикВести» з посиланням на гендиректора компанії «Agrofusion» Сергія Сипка та голову Снігурівської військової адміністрації Івана Кухту.

Зокрема, директор компанії «Agrofusion» Сергій Сипко на зустрічі представників Данії та України з приводу планування подальшого відновлення Миколаєва та області звернув увагу на те, що в Миколаївській області, зокрема, на деокупованих територіях, окрім труднощів по розмінуванню полів є проблема з системою зрошення. 

— Нашу систему зрошення окупанти використовували для облаштування своїх окопів. Якби ми могли в цьому році запустити Інгулецьку систему – це був би хороший поштовх для розвитку регіону, – констатував Сергій Сипко.

Сергій Сипко

Раніше голова Снігурівської міської військової адміністрації Іван Кухта заявляв, що більшість пошкоджених каналів зрошення не були проінспектовані через те, що й досі в Миколаївській області залишається багато замінованих місць.

— Зрошувальна система для Миколаївської області дуже важлива. Багато насосних станцій було зруйновано як із РСЗВ, так і розкрадені  рашистами. Саме  центральний магістральний канал був часткового пошкоджений, вони (окупанти, – прим.) з нього плити познімали на свої укриття і поробили нори там, як криси, та ховались в цих канавах. Більшість каналів ще не проінспектовано, ми не дозволяємо співробітникам управлінню каналів річки Інгулець туди їздити, тому що дуже багато замінованих місць і наразі там небезпечно, – розповів Іван Кухта у листопаді в інтерв‘ю на телеканалі НІС-ТВ. 

Іван Кухта додав, що після інспекції всієї зрошувальної системи її будуть намагатися запустити вже цією весною. 

— Маю надію, що ми запустимо зрошувальну систему навесні, я б дуже цього хотів. Може не повною мірою, але я думаю, що вона запрацює, – додав він.

Нагадаємо, що понад 300 об’єктів соціальної інфраструктури були зруйновані внаслідок обстрілів з початку повномасштабного вторгнення військ Російської Федерації в Україну 24 лютого.

Читайте також: